About Multiversitas | The Minerva Center for Human Rights

About Multiversitas

Multiversitas Logo

תוכנית מולטיברסיטה - לומדים ויוזמים בירושלים, למידה מבוססת פרויקטים:

לקורסים בשנת הלימודים הנוכחית לחץ כאן.

دورات السنة الحالية اضغط هنا.

תכנית חדשה ללימודים אקדמיים ועבודה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים

​برنامج جديد للدراسة الأكاديمية والعمل المجتمعي في الجامعة العبرية في القدس

מרכז מינרבה לזכויות אדם באוניברסיטה העברית קיבל מענק גדול לארבע שנים מיוזמת האיחוד האירופי לבניית שלום, לצורך הקמת תוכנית חדשה שמטרתה העיקרית היא ליצור פלטפורמה אקדמית בין-תרבותית לעידוד יזמות ומעורבות קהילתית. מדובר בתכנית ייחודית, המאפשרת למידה חווייתית ואינטראקטיבית לקורסים מבוססי פרויקטים, בקבוצות רב-תרבותיות ומגוונות של סטודנטים יהודים ופלסטינים, מכל המקצועות האקדמיים באוניברסיטה העברית. התכנית עוסקת בנושאים הקשורים לחיים בחברה רב-תרבותית, צדק מעברי ועבודה קהילתית בערים מפוצלות, תוך התמקדות במרחב העירוני של ירושלים. הלימודים האקדמיים יהוו גם בסיס לביצוע והתחלת פרויקטים בשיתוף מרכז היזמות של האוניברסיטה. התוכנית תימשך עד נובמבר 2024.

حصل مركز مينيرڤا لحقوق الإنسان في الجامعة العبرية في القدس على منحة كبيرة مدتها أربع سنوات من مبادرة بناء السلام التابعة للاتحاد الأوروبي لإنشاء وتشغيل برنامج جديد هدفه الرئيسي هو إنشاء منصة أكاديمية متعددة الثقافات لتشجيع ريادة الأعمال والمشاركة المجتمعية. هذا برنامج فريد من نوعه يتيح التعلم التجريبي والتفاعلي للدورات القائمة على المشاريع، في مجموعات متعددة الثقافات ومتنوعة من الطلاب اليهود والفلسطينيين، من جميع التخصصات الأكاديمية في الجامعة العبرية. يتناول البرنامج قضايا تتعلق بالحياة في مجتمع متعدد الثقافات، العدالة الانتقالية والعمل المجتمعي في المدن المقسمة، مع التركيز على الفضاء الحضري لمدينة القدس. وستكون الدراسة الأكاديمية أيضًا أساسًا للقيام والبدء في المشاريع بالتعاون مع مركز ريادة الأعمال في الجامعة. سيستمر البرنامج حتى نوڤمبر 2024.

התכנית כוללת קורסים ייחודיים הנלמדים בשיטת למידה מבוססת פרויקטים, אשר תשלב קורסים מדיסציפלינות שונות ומגוונות ממדעי החברה, מדעי הרוח, משפטים, עבודה סוציאלית, חינוך, תכנון ערים, מנהל עסקים ואחרים. בכל שנה יתקיימו 3-5 קורסים חדשים, אשר יימשכו סמסטר אחד ויהיו שווים 4 נ"ז. קורסים אלו יהיו פתוחים לכל הסטודנטים באוניברסיטה על בסיס תחרותי. בכל קורס יתקבלו עד 20 תלמידים, במטרה לכלול מספר דומה של תלמידים יהודים ופלסטינים בכל קורס. סטודנטים המעוניינים להשתתף בקורס יגישו בקשה באמצעות תשקיף אשר יפורסם לפני כל שנת לימודים.

يتضمن البرنامج دورات فريدة وتعلمًا قائمًا على المشاريع، سيجمع بين دورات من تخصصات مختلفة ومتنوعة من العلوم الاجتماعية، العلوم الإنسانية، القانون، العمل الاجتماعي، التعليم والتخطيط الحضري وإدارة الأعمال وغيرهم. في كل عام، سيكون هناك 3-5 دورات فصلية جديدة في نطاق 4 نقاط دراسية، والتي ستكون مفتوحة لجميع الطلاب في الجامعة على أساس تنافسي. سيتم قبول ما يصل إلى 20 طالبًا في كل دورة، بهدف ضم عدد مماثل من الطلاب اليهود والفلسطينيين في كل دورة. سيقوم الطلاب الذين يرغبون في المشاركة في إحدى الدورات بالتقدم من خلال نشرة سيتم نشرها قبل كل عام دراسي.

הקורסים יהיו במתכונת של Project Based Learning (PBL – Project Based Learning). אלו הם קורסים שבהם הלמידה התיאורטית מונחית על ידי שאלות מהעולם האמיתי ועבודה על פרויקטים מעשיים. התלמידים יבחנו את הדילמה ויציעו יוזמות לפתור אותה. פרויקטים אלו יכולים להיות מסמכים פוליטיים, סיורים, פעילויות מקוונות ופרויקטים שונים בקהילה, חד-פעמיים או מתמשכים. את המרצים שילמדו את הקורסים ילוו מומחים בלמידה מבוססת פרויקטים (PBL) שיסייעו בבניית הקורסים ויתמכו בסטודנטים בפרויקטים. הלימידה תתבצע בקבוצות מעורבות של יהודים ופלסטינים.

ستكون الدورات في شكل التعلم القائم على المشاريع (PBL - التعلم القائم على المشاريع). هذه هي الدورات التي يسترشد فيها التعلم النظري بأسئلة العالم الحقيقي والعمل على مشاريع عملية. سيقوم الطلاب بدراسة المعضلة واقتراح مبادرات لحلها. يمكن أن تكون المشاريع وثائق سياسية، جولات، أنشطة على الشبكة الرقمية، ومشاريع مختلفة في المجتمع لمرة واحدة أو مستمرة. سيرافق المحاضرين الذين سيقومون بتدريس الدورات خبراء في التعلم القائم على المشاريع (PBL) الذين سيساعدون في بناء الدورات ودعم الطلاب في المشاريع، وسيتم إجراء الدراسة في مجموعات مختلطة من اليهود والفلسطينيين.

img_5888.png

img_5911.png

ניתן לצפות בפרטי ארבעת הקורסים של התכנית לשנה הנוכחית בקישור המצורף.

يمكنكم الاطلاع على تفاصيل الدورات الأربعة للبرنامج للعام الحالي في الرابط المرفق.

ליצירת קשר - multiversitas@mail.huji.ac.il

להרשמה לקורסים של שנה"ל תשפ"ד לחץ כאן.

לצפייה באלבום התמונות של אירוע הסיום משנה"ל תשפ"ג לחץ כאן.

The European Union  This project is co-funded by the European Union

הפרויקט יצא לפועל בזכות התמיכה הכספית של האיחוד האירופי. תכניו הם באחריות האוניברסיטה העברית בירושלים, ואינם משקפים בהכרח את עמדות האיחוד האירופי.
تم تنفيذ المشروع بتمويل من الاتحاد الأوروبي. المسؤولية على مضامين المشروع تقع على عاتق الجامعة العبرية في القدس, اذ ان المضامين لا تتوافق بالضرورة مع مواقف الاتحاد الأوروبي.

The project was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of the Hebrew University of Jerusalem and do not necessarily reflect the views of the European Union.